Gå videre til innhold
Tryggere bruk med ny, ferdigblandet industriglykol

Pressemelding -

Tryggere bruk med ny, ferdigblandet industriglykol

RENOLIN MPG 5 mix 30 er en ny, ferdigblandet industriglykol som er utviklet spesielt for kjøling av spindler i CNC-maskiner. Den er optimalt tilpasset for oppgaven og er helt fri for farlige stoffer, noe som gjør den til et nytt og sikkert alternativ for både maskinoperatører og maskinelt utstyr.

Grunnsteinene i den nye RENOLIN MPG 5 mix 30 er basert på velprøvd Fuchs-teknologi kombinert med avionisert vann.
– Å øke transportvolumet med vann kan kanskje virke unødvendig, sier Thomas Berthou, salgsingeniør på industrisiden. Men i dette tilfellet må jeg si at fordelene virkelig kan oppveie eventuelle ulemper.

Garantert optimalisert blanding
Selv om den nye RENOLIN MPG 5 mix 30 er utviklet spesielt for kjøling av verktøysspindler, anbefales den for alle sirkulasjonssystemer som skal transportere varme til oppvarmings-, kjøle- eller frostbeskyttelsesformål.

En stor fordel med det ferdigblandede produktet (bortsett fra at det er klart til bruk) er at det er optimalisert for å gi lang levetid med utmerket rustbeskyttelse og ekstremt gode kjøleegenskaper, uten at operatørene må ta seg av blandingen selv. Man minimerer operatørenes eksponering for farlig væske, og reduserer samtidig risikoen for feilblanding og urenheter fra vanlig kranvann.

Vannkvaliteten er viktig. At den nye blandingen er basert på avionisert vann, bidrar til mindre korrosjon og lengre levetid. Også den optimaliserte konsentrasjonen forsterker rustbeskyttelsen, samtidig som den gir bedre kjøleeffekt.

– Å slippe å tenke på vanntype, glykolsort, mengder og lignende gjør jobben mye enklere for operatørene. To ting man risikerer når man blander selv, er jo ellers at for lav konsentrasjon forårsaker korrosjon, mens for høy konsentrasjon gir dårligere kjøleegenskaper, sier Thomas Berthou. Hvis man likevel vil tynne ut blandingen mer, kan man alltid tilsette mer avionisert vann, som er fritt for mineraler og metaller som alltid finnes i kranvann.

Fritt for farlige stoffer – en stor fordel ved krav på lav giftighet
Enda en enorm fordel er at RENOLIN MPG 5 mix 30 bygger på MPG og ikke inneholder noen farlige stoffer.

Det finnes to glykoltyper, MEG (monoetylenglykol) og MPG (monopropylenglykol), som bygger på forskjellig innhold og egenskaper. MPG-produktene klassifiseres ikke som farlige produkter (i motsetning til MEG-produktene). Fraværet av farlige stoffer gjør den også særlig velegnet for applikasjoner som krever lav toksisitet, som næringsmiddelproduksjon.

– Det er et stort pluss at man på en enkel og trygg måte kan sikre riktig konsentrasjon i alle maskiner, uansett operatør. Andre produkter kan selvsagt gi en lignende effekt, men dette er et betydelig hyggeligere produkt å bruke, sier Thomas Berthou. Sikrere og uten farlig innhold.

Related links

Emner

Kategorier

Regions


FUCHS er et globalt konsern med tysk opphav som har utviklet, produsert og solgt smøremidler og tilhørende spesialprodukter i mer enn 85 år – for praktisk talt alle bruksområder og bransjer.

I nært samarbeid med kundene utvikler FUCHS helhetlige, innovative og spesialtilpassede løsninger for de mest forskjellige bruksområder. Som produsent av smøremidler representerer FUCHS ytelse og bærekraft, sikkerhet og pålitelighet, effektivitet og kostnadsbesparelser.

Kontakter

Tore Nilsen

Tore Nilsen

Pressekontakt Sales Director Industry +47 412 33 745

Moving your world

FUCHS er en del av et globalt konsern med tyske røtter som utvikler, produserer og distribuerer ett bredt sortiment av smøremidler og relaterte spesialiteter.
I nært samarbeid med våre kunder, utvikler vi innovative og skreddersydde smøremiddelløsninger for alle typer bransjer, som bilindustrien, produserende industri, bygg & entreprenørvirksomhet, energi & transportsektoren, næringsmiddelindustrien, skogbruk, stål, metall, og sementindustrien med mer.
FUCHS er verdens største uavhengige leverandør av innovative smøremiddelløsninger for stort sett alle bransjer og bruksområder. Vi er 6000 ansatte i over 50 land som alle har samme mål: Å holde verden i bevegelse med både holdbarhet og effektivitet i fokus.

FUCHS LUBRICANTS
Karenslyst allé 8B
0278 Oslo
Norge